Доступність посилання

ТОП новини

Василя Паскала призначили першим заступником голови Нацполіції


Церемонія складання присяги українськими поліцейськими (архівне фото ©Shutterstock)
Церемонія складання присяги українськими поліцейськими (архівне фото ©Shutterstock)

Заступника міністра внутрішніх справ Василя Паскала призначили першим заступником голови Національної поліції. Про це повідомляє громадська організація «Громадський люстраційний комітет» із посиланням на офіційну відповідь Міністерства внутрішніх справ на запит активістів.

«Наказом МВС України від 05.11.2015 № 2282 о/с згідно з пунктом 9 розділу ХІ Закону України «Про Національну поліцію» та відповідно до пункту 64 «з» Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ генерал-лейтенант міліції Паскал Василь Федорович звільнений із органів внутрішніх справ у запас Збройних Сил у зв'язку з переходом у встановленому порядку на роботу (службу) до Національної поліції», – йдеться у відповіді МВС на запит, датованій 23 листопада 2015 року.

У МВС уточнили, що у Національній поліції Паскал призначений на посаду першого заступника голови Нацполіції, начальника кримінальної поліції.

Відповідь на запит «Громадського люстраційного комітету»
Відповідь на запит «Громадського люстраційного комітету»

У Національній поліції поки не коментували призначення Паскала.

На початку листопада активісти закликали голову Національної поліції Хатію Деканоїдзе не допустити призначення Василя Паскала на посади в нову поліцію.

У березні програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA Перший», повідомляла про те, що Василь Паскал, який на той момент уже був заступником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, мав потрапити під дію закону «Про очищення влади». Паскал обіймав керівні посади в органах внутрішніх справ у період президентства Віктора Януковича, у департаменті кримінальної міліції, а пізніше – у департаменті карного розшуку.

Графіка програми «Схеми»
Графіка програми «Схеми»

Програма «Схеми» також звертала увагу на те, що Василя Паскала призначили на посаду у грудні 2014 року, коли закон «Про очищення влади» вже діяв.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков тоді заперечив журналістам, що Паскал обіймає посаду всупереч закону про люстрацію, й назвав свого заступника «одним із кращих міліціонерів країни».

XS
SM
MD
LG