Доступність посилання

ТОП новини

Через російський літак, збитий Туреччиною, збереться засідання НАТО


Туреччина заявляє, що літак порушив її повітряний простір, про що отримав 10 попереджень

НАТО скликає спеціальну зустріч на прохання Туреччини через російський літак, збитий сьогодні біля турецько-сирійського кордону.

Північно-атлантична рада – представники 28 держав-членів НАТО – проведуть засідання о 18:00 за київським часом. «Метою цієї екстреної наради є заслуховування інформації Туреччини про збиття російського літака», – заявив агентству AFP неназваний представник НАТО.

Вранці 24 листопада турецькі військові заявили, що збили військовий літак, який порушив повітряний простір Туреччини на кордоні з Сирією. За даними військових, турецькі винищувачі F16 попередили пілотів літака про порушення перед тим, як збити його.

«Військовий літак невідомої приналежності, який порушив повітряний простір Туреччини над містом Яйладаги провінції Хатай (схід країни – ред.) о 9:20 за місцевим часом, був попереджений десять разів протягом 5 хвилин», – цитує заяву Генштабу Туреччини турецьке агенство Anadolu Ajansı​.

Міністерство оборони Росії підтвердило, що над Сирією був збитий російський військовий літак Су-24, однак повідомило про «обстріл із землі». У Міноборони також заявили, що російський літак не порушував турецького авіапростору.

Пізніше президент Росії Володимир Путін підтвердив, що літак був збитий турецькими військово-повітряними силами, але заявив, що Су-24 в цей час перебував на території Сирії. Путін назвав збиття літака «ударом у спину», який завдали «пособники тероризму».

Російський літак збили біля турецько-сирійського кордону
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

Літак впав на сирійській території поблизу кордону з Туреччиною. Турецькі ЗМІ повідомляють, що двоє пілотів збитого літака катапультувалися. За повідомленням турецького видання Hurriyet, один пілот загинув, другий був взятий у полон сирійськими повстанцями.

Associated Press: «Сирійські повстанці: російський пілот уже був мертвий, коли приземлився»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG