Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Росії: Су-24 збили ракетою з турецького винищувача


Су-24
Су-24

У Міністерстві оборони Росії заявляють, що російський військовий літак Су-24 збили ракетою, випущеною турецьким винищувачем F-16, коли він повертався на авіабазу у Сирії Хмеймім. За інформацією російської сторони, це сталося у небі над Сирією, турецький повітряний простір порушений не був.

Генштаб Туреччини заявляє, що російський літак був збитий після того, як він порушив повітряний простір країни і не відреагував на кілька попереджень. Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що у цьому випадку країна має право захищатися.

Раніше Міноборони Росії повідомляло, що обом пілотам вдалося катапультуватися.

За даними ж турецьких і низки західних ЗМІ, один з російських пілотів загинув, а іншого взяли в полон сирійські повстанці-тюркмени (представники турецької меншини в Сирії). Джерела телеканалу AlJazeera повідомляють, що другий російський пілот також загинув.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що збиття російського літака Су-24 матиме серйозні наслідки для російсько-турецьких відносин, і назвав це «ударом у спину».

НАТО на прохання Туреччини проводить термінове засідання у зв’язку зі збитим поблизу турецького кордону російським бомбардувальником.

Російський військовий літак був збитий 24 листопада поблизу кордону між Сирією і Туреччиною. На відео видно, як літак падає, охоплений вогнем.

XS
SM
MD
LG