Доступність посилання

ТОП новини

В Україні з корупцією боротимуться 6 відомств (огляд преси)


Відомства зобов'язані покласти край відкатам, хабарам, розкраданню з держскарбниці

Енергетична блокада Криму ніяких проблем України не вирішить. Хоча, як наголошує газета «День», нинішня схема співпраці з півостровом Києву не вигідна. Відповідно до неї Україна купувала у Росії той обсяг електроенергії, який поставляла до Криму. Ця корупційна схема, як стверджує експерт видання, пролобійована відомим олігархом Григоришиним і всі поставки електроенергії з Росії до Криму і в Україні – зроблені за його безпосередньої участі. Експерт вважає, що правильна схема така: Україна виробляє електроенергію і продає її в Крим за адекватними експортними цінами. Про те, які проблеми вирішує енергетична блокада Криму, і які створює, газета аналізує в статті «Суд. Штраф. Виграш...»

Останніми місяцями Росія продовжувала нарощувати свої військово-морські й авіаційні складові в угрупованні сил на території Кримського півострова. Про передісторію питання, а також про раніше невідомі подробиці щодо захоплення Криму розповідає газета «Голос України» у статті «Непотоплюваний авіаносець?»

Газета «Cегодня» інформує, що на хвилі боротьби з корупцією в Україні всього за рік було створено відразу шість антикорупційних відомств на будь-який смак: два бюро, два нацагентства, спеціальний прокурор, і навіть рада при президентові. Деякі з них вже працюють, а деякі лише набирають співробітників. Але всі ці відомства в майбутньому зобов'язані покласти край відкатам, хабарам, розкраданню з держскарбниці, брехні в деклараціях і різного роду «договорнякам» – принаймні, так написано в законах, якими ці агенства та бюро створювалися. Як пересічному українцеві не загубитися у великій кількості підрозділів і відомств і куди звертатися у разі незаконних прохань чиновників, газета розповідає у статті «Шестеро на корупцію».

Кілька тижнів у парламенті обговорюють можливе створення широкої коаліції. За інформацією тижневика «Країна», «Блок Петра Порошенка» веде переговори з «Опозиційним блоком» і двома депутатськими групами – «Волею народу» й «Відродженням». Ніби принципове рішення про створення такої коаліції ухвалене. У пропрезидентській фракції, як пише видання, не всі підтримують союз із колишніми регіоналами. Натомість останні заявили про готовність фінансувати медійну кампанію «Об’єднаємо країну». Президента переконуватимуть піти на такий крок. Мовляв, це шлях до об’єднання країни. Докладніше про це тижневик пише в публікації «Чи відбудеться «ширка» через два роки після Майдану».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG