Доступність посилання

ТОП новини

Третій фронт Путіна допоможе Україні (огляд преси)


Конфлікт між Москвою і Стамбулом відкриває нові можливості для захисту національних інтересів України

«Третій фронт Путіна. Турецький» – у статті під таким заголовком газета «День» пише, що конфлікт між Москвою і Стамбулом відкриває нові можливості для захисту національних інтересів України. Видання зазначає, що турецько-російська криза може привести до поліпшення відносин між Туреччиною та ЄС і Радою Європи. Також, щоб допекти один одному, Росія буде підтримувати курдів у Сирії, а з іншого боку Туреччина більше підтримуватиме кримських татар в Україні та Росії. Це буде логічний наслідок, який можна очікувати від продовження цієї кризи. Як мудріше поводитися Києву в цій ситуації, розмірковує газета «День».

У цьому ж числі «День» пише про небезпечні тенденції в українській політиці, які проявилися цього парламентського тижня. Газета наголошує, що не хоче зайве драматизувати події, але все виглядає так, що «хтось», хто добре вчить українську історію, посиленими темпами наближає країну до не найкращого періоду – «чорних рад»... Перша тривожна вістка була про розкол у «Блоці Петра Порошенка». Друга – заява представників «Народного фронту» про масовану атаку на прем’єра, президента та їхні команди. Експерти газета таку «активність» депутатів пов’язують з візитом віце-президента США Джо Байдена і переформатуванням уряду. Докладніше видання розповідає в статті «Коаліція «хитається».

Вже в грудні Кабінет міністрів можуть серйозно переформатувати, інформує газета «Сегодня». П'ять міністерств із 14 існуючих зараз хочуть повністю ліквідувати, передавши їхні повноваження іншим. Додатково в керівництві уряду можуть з'явитися дві нові посади: віце-прем'єра з євроінтеграції і віце-прем'єра з енергетики. Чекає реформа і парламент: співробітників апарату Верховної Ради «оновлять»; всіх, у тому числі і депутатів, переведуть на електронний документообіг, а також розроблять спеціальну етику парламентарія. Нововведення під куполом хочуть впровадити в наступному році, констатує газета у публікації «Реформа Ради і Кабміну».

Газета «Голос України» зазначає, що високі тарифи на блакитне паливо змусили споживачів і постачальників пильніше придивитися до засобів обліку. Причому в обох сторін діаметрально протилежна мета: одні хочуть заощадити на платіжках, інші – виграти у прибутках. Видання пише, що доволі простий метричний прилад обліку сконцентрував у собі чимало суперечностей. Про них докладніше парламентська газета розповідає в статті «Безплатний лічильник у газовій мишоловці».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG