Доступність посилання

ТОП новини

На окупованому Донбасі засилля мародерів (огляд преси)


Місцеві кажуть, що не в силах протистояти мародерам, та й скаржитися на них нікуди і нікому

Газета «Сегодня» стверджує, що на окупованій території Донбасу спостерігається засилля мародерів. Люди скаржаться, що бандити в буквальному сенсі тягнуть все: від старого одягу, мобільних телефонів і до черепиці з дахів. Способів зупинити масові розкрадання особистого майна бойовиками не існує. Місцеві кажуть, що не в силах протистояти мародерам, та й скаржитися на них нікуди і нікому. Докладніше газета розповідає в статті «Все вже вкрадено до вас!».

Крим буде повернений Україні, стверджує «Газета по-українськи». Експерт видання переконує, що рано чи пізно нове керівництво Кремля змушене буде повернути півострів Україні, щоб нормалізувати свої відносини із зовнішнім світом. Щоб новий президент міг їздити на засідання «Групи восьми». Щоб Росія могла отримувати кредити від міжнародних фінансових організацій. Щоб була партнером для Заходу. Звісно, більшість росіян негативно сприймуть повернення Криму, як індонезійці негативно сприйняли повернення Східного Тимору. Всі, хто побажає виїхати з півострова до Росії, виїдуть, зазначає «Газета по-українськи».

Завдання Кремля те ж саме, яке він намагався вирішити, провокуючи балтійські країни, – обнулити НАТО, переконує газета «День». Якщо Північноатлантичний альянс не захистить Туреччину, наслідки будуть плачевні. Натомість натовці лише закликають усіх домовитися. Але Москва в цьому не зацікавлена. Про причини газета розповідає в статті «Шантаж тероризмом».

Російський бізнесмен Костянтин Григоришин – багаторічний спонсор Комуністичної партії. Виробляє для України надзвичайно дорогі трансформатори й має тут численні активи. Зараз Григоришин воює проти альтернативних груп впливу на Петра Порошенка. Про те, які у нього шанси, аналізує «Газета по-українськи» у статті «Григоришин хоче перетворитись або на Ахметова, або на Стоматолога».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG