Доступність посилання

ТОП новини

Борис Філатов склав присягу мера під вигуки «Ганьба!» і «Філатов!»


Висуванець партії «Укроп», оголошений переможцем виборів міського голови Дніпропетровська, Борис Філатов склав присягу мера. Під час зачитування присяги група людей у залі, в основному жінки, вигукувала «Ганьба!». На противагу їм прихильники Філатова почали скандувати «Філатов!», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Зачитуванню присяги мера передувало складення присяги депутатами міської ради нового скликання, а також виступ депутата міської ради від «Самопомочі», юриста Артема Хмельникова, який заявив, що Борис Філатов не може стати чинним міським головою, допоки Верховна Рада України не задовольнить його заяву на складення мандату народного депутата.

Після складення присяги Борис Філатов показав на камери посвідчення міського голови, оголосив перерву в засіданні сесії й зазначив, що про її продовження повідомлять додатково.

Частина депутатів у кулуарах зробили заяви про те, що не вважають нового міського голову легітимним, зокрема, через складення присяги за відсутності кворуму в залі.

За словами депутата міськради від «Громадської сили» Загіда Краснова, під час присяги частина депутатів вийняла реєстраційні картки й почала залишати залу, таким чином, табло показало присутність у залі 21 депутата. Відтак, запевняє Краснов, Борис Філатов «залишається кандидатом на посаду міського голови». Краснов закликав представника «Укропу» дочекатись складання мандату народного депутата, щоб «не починати свою роботу з порушення».

На початку сесії табло показувало, що в залі зареєстровано 63 депутати.

26 листопада Верховна Рада не підтримала постанову про припинення депутатських повноважень позафракційного депутата Бориса Філатова, а також депутатів від «Радикальної партії» Злати Огневич і «Блоку Петра Порошенка» Владислава Атрошенка.

XS
SM
MD
LG