Доступність посилання

ТОП новини

Фейгін: українця Литвинова нікуди не відпускають


Марк Фейгін
Марк Фейгін

Адвокат громадянки України Надії Савченко Марк Фейгін заявляє, що українця Сергія Литвинова, про припинення однієї зі справ якого в Росії напередодні оголосив його адвокат, не звільняють з ув’язнення.

«Нікуди Литвинова не відпускають. Українців вводять в оману. Його продовжують звинувачувати за статтею 162 частиною 3 Кримінального кодексу Росії (до 12 років позбавлення) («розбій» – ред.). Знята стаття 356», – написав Фейгін у Twitter.

«Як і колись, закликаю українців: не розводьтеся на дешеві трюки щодо «чарівних» способів звільнення за допомогою процесуалістики», – додав адвокат.

У понеділок адвокат Литвинова, якого в Росії звинувачували у вбивствах майже 40 людей у ході боїв на Донбасі, Віктор Паршуткін заявив, що справу проти українця за цим обвинуваченням закрили.

Адвокат повідомив, що йому в Головному слідчому управлінні Слідчого комітету Росії вручили постанову про припинення кримінального переслідування громадянина України Литвинова за звинуваченням «у каральних операціях» у складі воєнізованого батальйону «Дніпро» проти мирних жителів Донбасу. «Кримінальне переслідування Литвинова припинено за реабілітувальними підставами – у зв’язку з непричетністю до інкримінованих злочинів. Йому надано право на відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного й необґрунтованого обвинувачення», – сказав Паршуткін.

Але, за його словами, Литвинов далі перебуває у слідчому ізоляторі в Ростові, бо з нього не зняли інше обвинувачення, у викраденні двох автомобілів і розбої.

Паршуткін висловив упевненість у коментарі агенції УНІАН, що і в цій частині справу припинять.

XS
SM
MD
LG