Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про фінансування оборони в 2016 році


Президент України Петро Порошенко підписав укази про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про оборонний бюджет на 2016 рік, повідомляє прес-служба президента.

«РНБО України пропонує Кабміну передбачити в проекті закону України «Про держбюджет на 2016 рік» видатки на гарантування нацбезпеки і оборони України в обсязі 5% від ВВП для сектора безпеки і оборони України, при цьому фінансування потреб цього сектора передбачити в обсязі не менш як 100 мільярдів гривень із загального фонду держбюджету», – мовиться у повідомленні.

Крім того, рішенням доручається передбачити видатки на розвиток озброєння, військової та спеціальної техніки для потреб Збройних сил України з урахуванням стандартів держав-членів НАТО.

У 2014 році армійський бюджет складав близько 15 мільярдів гривень. У липні Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до державного бюджету на 2015 рік щодо збільшення видатків на потреби оборони та безпеки, зокрема були збільшені видатки для фінансування заходів на проведення АТО у сумі 5 299 100 000 гривень.

XS
SM
MD
LG