Доступність посилання

ТОП новини

Словаччина подала скаргу щодо квот на мігрантів


Роберт Фіцо
Роберт Фіцо

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявляє, що його уряд подав скаргу на рішення Європейського союзу про перерозподіл 120 тисяч шукачів притулку між 28 країнами ЄС.

Фіцо заявив, що скарга була подана 2 грудня. Уряд просить суд визнати рішення, ухвалене більшістю голосів міністрів внутрішніх справ країн ЄС, недійсним.

Словаччина, Чехія, Угорщина і Румунія виступають проти обов’язкових квот для перерозподілу мігрантів з Італії і Греції, але були в меншості на засіданні міністрів внутрішніх справ ЄС у вересні.

Євросоюз намагається знайти спільний підхід щодо того, як впоратися з напливом мігрантів і біженців, що рятуються від конфліктів і бідності на Близькому Сході, в Африці й Азії.

Тим часом, поліція в Македонії використала перцевий газ і шумові гранати, щоб розігнати групу з кількох сотень мігрантів, які намагаються потрапити в країну з сусідньої Греції.

Македонія дозволяє лише людям з країн, де йде війна, а саме з Сирії, Афганістану й Іраку – перетнути свій кордон з Грецією, не пропускаючи сотні інших з таких країн, як Іран, Пакистан, Бангладеш, а також із Північної Африки.

XS
SM
MD
LG