Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: через відімкнення ЛЕП на Херсонщині зросло спалювання «дефіцитного вугілля»


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Міністерство енергетики і вугільної промисловості України заявляє, що після аварійного відімкнення чотирьох ліній електропередач у Херсонській області зросло спалювання «дефіцитного вугілля».

«Після аварійного відключення чотирьох ЛЕП на півдні країни було знижено виробництво базової потужності АЕС на 500 мВт. Ця потужність заміщається в енергосистемі країни тепловою генерацією, оскільки ТЕС можуть забезпечувати пікові навантаження на систему (з 8:00 до 10:00 і особливо з 19:00 до 22:00) замість рівного графіка (як виробляють АЕС). Все це призводить до збільшення спалювання дефіцитного вугілля», – заявила прес-служба відомства, інформуючи про ризики електропостачання Херсонської області за резервною схемою.

Наприкінці минулого місяця в уряді заявили про відсутність в Україні достатніх запасів вугілля для проходження зимового періоду, додавши, що поставки вугілля зупинилися з Росії і контрольованих сепаратистами регіонів Донбасу.

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявляв, що запасів вугілля українських ТЕС достатньо для того, щоб працювати впродовж мінімум місяця. Згодом він повідомив, що Україна підписала договори на постачання в січні-лютому 2016 року ще 170 тисяч тонн вугілля з ПАР.

У Криму 22 листопада через пошкодження невідомими опор ЛЕП в Херсонській області в 00:25 зупинилася подача електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.

XS
SM
MD
LG