Доступність посилання

ТОП новини

Можлива відставка Яценюка коштуватиме 4 мільярди доларів? (Огляд преси)


Західні кредитори неодноразово наголошували, що вони довіряють нинішньому прем’єру– «Сегодня»

За рік роботи Верховної Ради депутати ухвалили лише 765 із 4780 зареєстрованих законопроектів, або всього 16%. До решти у парламентаріїв не дійшли руки. Хоча, як з’ясувала газета «Сегодня», серед документів, що лежать нині під сукном є чимало таких, що можуть покращити життя пересічного українця, при цьому без додаткових витрат із держбюджету. Про п’ять найцікавіших із цих законопроектів «Сегодня» розповідає в публікації «Забуті Радою закони для народу».

У цьому ж числі «Сегодня» переконує, що можлива відставка уряду Яценюка значно погіршить ситуацію в Україні. Видання пише, що для початку держава втратить 4 мільярди доларів західних кредитів, які заплановані на 2016 рік. Адже кредитори неодноразово наголошували, що вони довіряють нинішньому прем’єр-міністру. Газетярі нагадують, що на носі зима. Можливо, не найтепліша. Уряд Яценюка допрацьовує бюджет на наступний рік, в якому повинні передбачити подвійне збільшення коштів на житлово-комунальні субсидії і підняття мінімальної зарплати і пенсії на 15%. Тож чи потрібно зараз розгойдувати політичну ситуацію – питання риторичне, підсумовує «Сегодня».

Радикальна акція з блокади Криму почалася тому, що були вичерпані всі можливості вирішення проблем цивілізованим, політичним шляхом, стверджує газета «День». Видання переконує, що при владі є люди, які непогано заробляли на контракті із Кримом. Тому зараз українському керівництву треба визначитися, чию позицію вони підтримують. Але найголовніше, на думку газетярів, ця блока засвідчила, що Росія надзвичайно вразлива. Підрив якихось двох опор та нездатність упродовж двох тижнів забезпечити життєдіяльність півострова говорить про надзвичайну слабкість Росії. І це не єдине слабке місце, яке має бути використане, якщо Україна хоче відстоювати незалежність, наголошує газета у статті «Про Крим як слабке місце».

У знеструмлений Крим уряд Росії першим ділом надіслав не продукти, теплі речі, ліки або генератори, а мобільні телевізійні установки з автономним живленням і автономним каналом супутникового зв’язку. «Не можна ж допускати, щоб люди раптом почали думати своєю головою», – цитує російських блогерів газета «Факти».

У статті «Чорно-білий» Фірташ. І трохи «сірого» газета «День» аналізує, хто і чому боїться повернення в Україну віденського «в’язня»? Може, хтось непокоїться, що Фірташ захоче розказати, хто ще приїздив на відому зустріч із ним у Відні? Адже було помітно, що звістка про повернення Фірташа змусила багатьох в Україні нервувати. А може, це була така «провокація» Фірташа, щоб змусити понервувати когось у владі, аби в майбутньому використати заяви і дії МВС як аргументи про існування політичного переслідування проти нього. Зрештою, неприїзд Фірташа залишив ще більше питань, ніж його можливе повернення, констатує газета.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG