Доступність посилання

ТОП новини

Ердоган: Туреччина має докази причетності Росії до торгівлі нафтою з «ІД»


Реджеп Тайїп Ердоган
Реджеп Тайїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявляє, що його країна має докази того, що Росія причетна до незаконної торгівлі нафтою з екстремістським угрупованням «Ісламська держава» в Сирії.

«У нас є докази. Ми відкриємо їх світові», – сказав Ердоган у телезверненні, зробленому в Анкарі. Таким чином він відповів на «аморальні», за його словами, твердження російської сторони про участь сім’ї Ердогана в імпорті нафти від бойовиків. Подробиць президент Туреччини не навів.

Міністерство оборони Росії напередодні звинуватило Ердогана і його сім’ю в причетності до незаконної торгівлі нафтою з угрупованням «Ісламська держава». Турецький президент відкинув звинувачення. Сьогодні він вкотре заявив, що піде у відставку, якщо звинувачення Москви підтвердяться.

Після того, як Туреччина збила російський літак Су-24 поблизу турецько-сирійського кордону, звинувативши його в порушенні повітряного простору, відносини двох країн різко погіршилися.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

02.12.2015
Ердоган знову закликав до відставки політиків-наклепників і попередив Росію про наслідки

Раніше Ердоган запитав, чи готовий і Путін відповісти за свої слова і піти у відставку, якщо його звинувачення не підтвердяться далі
01.12.2015
Ердоган кинув виклик Путіну

Президент Туреччини запропонував Путіну піти у відставку через звинувачення навколо нафти «Ісламської держави» далі
XS
SM
MD
LG