Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ Росії спотворили зміст новини про угруповання «ІД» та паспорти України


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

А саме – опустили інформацію про те, що це пов’язано із бланками, що були захоплені угрупованнями «ЛНР» і «ДНР»

У четвер російські ЗМІ повідомили про те, що бойовики екстремістського угруповання «Ісламська держава» («ІД») неодноразово намагались придбати бланки українських паспортів. Однак, інформацію з першоджерела дещо спотворили, і опустили деталі.

Телеканал Міноборони Росії «Звезда» із посиланням на сайт «Русская Весна» пише, що представники забороненого в Росії угруповання «Ісламська держава» регулярно намагались купити бланки українських паспортів. Начебто такі дані розсекретили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України і наводить цитату: «За наданою компетентними підрозділами СБУ інформацією, представники міжнародної терористичної організації «Ісламська держава» неодноразово робили спроби придбати бланки паспортів громадянина України».

Портал «Русская Весна» ні на кого не посилається. При цьому наводить ту ж саму неповну цитату. У такому вигляді інформацію подали й інші російські ЗМІ.

Насправді, представники міжнародної екстремістської організації «Ісламська держава» неодноразово робили спроби придбати бланки паспортів громадянина України, що були захоплені бойовиками угруповань «ЛНР» і «ДНР», окупованої частини Донбасу. Про це йдеться на сайті українського Інформаційного агентства «УНН».

Окрім того, на запит «УНН» у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили, що під час проведення санкціонованих слідчих дій за місцями проживання виявлених в Україні прихильників «Ісламської держави» була вилучена вогнепальна зброя та гранати типу «РГО», які, відповідно до маркування, не виготовляються підприємствами військово-промислового комплексу України та не перебувають на озброєнні військових формувань України.

Російські ж ЗМІ деталі про вилучену зброю також опустили.


На тему дезінформації:

24.11.2015
Екс-міністр Захарченко, який утік до Росії, поширив фейк проти України

ЗМІ Росії оприлюднили фальшивку, що нібито Україна посилає у Сирію військові підрозділи на підтримку опозиції. При цьому посилаються на Захарченка далі
23.11.2015
ЗМІ Росії приписали Україні «співпрацю» з «Ісламською державою»

Буцімто підрив електроопор на Херсонщині – це спільний теракт із «Ісламською державою» проти Чорноморського флоту Росії далі
19.11.2015
Генштаб ЗСУ: Святий Миколай і Дід Мороз покарають тих, хто запускає фейки

У Генеральному штабі висміяли фейк про нібито «заборону на виїзд із України чоловікам, молодшим від 45 років» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG