Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: орієнтир на НАТО є головним у військовій реформі України


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що орієнтир на НАТО є головним у військовій реформі України.

«На жаль, Україна наприкінці попереднього десятиліття не змогла проскочити у відкриті двері НАТО, і альянс в цій поточній ситуації не є офіційним союзником України де-юре. Але де-факто – це наш головний партнер у гарантуванні національної безпеки», – сказав він перед церемонією нагородження українських військових з нагоди Дня Збройних сил України.

Також Порошенко нагадав, що нова воєнна доктрина ставить завдання до 2020 року забезпечити відповідність Збройних сил України стандартам країн-членів НАТО.

«Це необхідно тому, що ми плануємо після досягнення нами критеріїв членства отримати перспективу членства. І розраховуємо, що так само буде продемонстрована готовність наших партнерів прийняти Україну», – наголосив він.

У вересні цього року Рада національної безпеки і оборони України схвалила проект нової редакції воєнної доктрини. Доктрина, серед іншого, підтверджує відмову від політики позаблоковості та відновлення стратегічного курсу на євроатлантичну інтеграцію, визначає ознаки виникнення збройного конфлікту всередині України, в тому числі інспірованого іноземними державами.

XS
SM
MD
LG