Доступність посилання

ТОП новини

Волонтерка Яна Зінкевич у важкому стані після ДТП – лікарі


Українські військові після бою під Старогнатівкою. Серед них – Яна Зінкевич, 10 серпня 2015 року
Українські військові після бою під Старогнатівкою. Серед них – Яна Зінкевич, 10 серпня 2015 року

Волонтерка-медик Яна Зінкевич, яка у суботу вранці потрапила у ДТП під Дніпропетровськом, перебуває у важкому стані. Інформацію про це підтвердили у Дніпропетровській обласній лікарні імені Мечникова.

За даними з лікарні, медики борються за її життя, наразі дівчина у реанімації і перебуває у стані медикаментозного сну.

За словами побратимів Яни Зінкевич, аварія сталася близько 4-ї ранку поблизу Дніпропетровська: авто злетіло зі слизької траси і кілька разів перекинулось, дівчину викинуло з машини, вона отримала, зокрема, важкі ушкодженням хребта.

У батальйоні «Госпітальєри» «ДУК «Правий сектор» у суботу оголосили збір коштів на лікування дівчини та комбата «Госпітальєрів», який був разом з нею в машині й теж перебуває у лікарні.

«Вночі машина, в якій їхали Яна і «Стрілок», перекинулася на слизькому асфальті поблизу Дніпропетровська. Друг «Стрілок» знаходиться у нейрохірургічному відділені лікарні імені Мечникова. Яна Зінкевич – у важкому стані в реанімації», – йдеться у повідомленні «Госпітальєрів».

Волонтер-медик, начальника медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич
Волонтер-медик, начальника медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич

Міністр оборони України Степан Полторак на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Міноборони готове надати для порятунку дівчини найкращих лікарів.

«З приводу події дав доручення військовим медикам перебувати у готовності та надати їй всю необхідну допомогу. Міністерство оборони України готове відрядити своїх найкращих лікарів, надати все необхідне для порятунку Яни, прийняти її у будь-якому зі своїх закладів охорони здоров’я для лікування або подальшої реабілітації», – зазначив Полторак.

Яна Зінкевич – доброволець-медик, начальник медичного управління «Добровольчого українського корпусу», засновник батальйону «Госпітальєри» Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Вона врятувала з-під обстрілів понад сто бійців. 1 грудня 20-річна дівчина отримала орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

XS
SM
MD
LG