Доступність посилання

ТОП новини

Ситник: Антикорупційне бюро розслідує 3 провадження щодо розкрадання 1 мільярда гривень


Артем Ситник
Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомляє, що станом на 6 грудня відкрили три кримінальних провадження

«4 грудня детективи Антикорупційного бюро внесли до Єдиного досудового реєстру досудових розслідувань 3 кримінальні провадження. Вони стосуються схем розкрадання державних коштів державних підприємств на загальну суму близько 1 мільярда гривень», – сказав Ситник.

Напередодні автор і ведуча програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», Наталка Седлецька передала результати розслідувань журналістів проекту до Національного антикорупційного бюро.

У вересні генеральний прокурор Віктор Шокін підписав наказ про утворення спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного антикорупційним бюро України, а також підтримувати держобвинувачення у відповідних провадженнях.

30 листопада генеральний прокурор України Віктор Шокін призначив Назара Холодницького керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG