Доступність посилання

ТОП новини

США надають Україні ще 190 мільйонів доларів на впровадження реформ – Байден


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

США нададуть Україні ще 190 мільйонів доларів допомоги для втілення реформ. Про це повідомив віце-президент США Джозеф Байден після зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

«Ми надали значні фінансові кошти і стали вашими союзниками для того, щоб побачити Україну як країну, яка має право на новий день. Сьогодні я хочу оголосити про нову допомогу на суму майже 190 мільйонів доларів для підтримки прогресу. Ми вже надали 760 мільйонів у формі прямої підтримки відтоді, як відбулись зміни в уряді у 2014 році. Ці фінанси допоможуть боротися з корупцією в правоохоронному секторі та впровадженні реформи в судовій системі, залучати більше інвестицій від приватизації в прозорий спосіб, збільшувати потенціал в галузі торгівлі, робити поступ в конституційній реформі та підтримці громадянського суспільства і незалежних ЗМІ», – оголосив Байден.

Крім того, віце-президент США очікувано наголосив на боротьбі з корупцією.

«Я закликаю пана президента співпрацювати з демократичними силами. Саме цього очікують і заслуговують українці... В України є ще один шанс і дуже важливо для того, щоб забезпечити процвітання і бути частиною безпечної Європи, викорінити ракову пухлину корупції. Допоки ви продовжуватимете поступ у боротьбі з корупцією, доти США будуть разом з вами», – сказав він.

Віце-президент США прибув до Києва з робочим візитом 6 грудня і вже провів зустріч із мером Києва Віталієм Кличком.

Також віце-президент США зустрінеться з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком 7 грудня, а наступного дня виступить зі зверненням до парламенту.

Джо Байден уже кілька разів відвідував Україну з часу подій Майдану кінця 2013 – початку 2014 року, від яких утік тодішній президент України Віктор Янукович, і часто має телефонні розмови з нинішнім президентом Петром Порошенком.

XS
SM
MD
LG