Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявляє про готовність України допомагати у боротьбі з ісламістами у Сирії


Джозеф Байден та Петро Порошенко, 7 грудня 2015 року
Джозеф Байден та Петро Порошенко, 7 грудня 2015 року

Президент України Петро Порошенко заявляє про готовність України надавати максимальну підтримку у боротьбі з ісламістами у Сирії.

«Я підтвердив панові віце-президенту нашу готовність, готовність України надавати максимальну підтримку коаліційним силам Сирії. Україна є і буде пліч-о-пліч з антитерористичною коаліцією. Терористична загроза нам дуже добре відома не з чиїхось переказів, ми знаємо, що таке боротися з тероризмом всередині країні, наші спецслужби захистили Україну більш як від 200 терористичних атак, які готувалися в Києві, Запоріжжі, Одесі, Харкові, Львові», – сказав він під час спільної з віце-президентом США Джозефом Байденом прес-конференції у Києві.

Також Порошенко розповів, що обговорив з Байденом співпрацю України та США у сфері космосу.

«Ми також відзначили (під час зустрічі – ред.), що існують потенційні можливості розвитку співпраці у сфері космосу. Ми передбачаємо, що наступного року ця співпраця знайде своє практичне відображення у вигляду конкретних запусків», – додав він.

Віце-президент США прибув до Києва з робочим візитом 6 грудня. Також Байден зустрінеться з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, а наступного дня виступить зі зверненням до парламенту.

Джо Байден уже кілька разів відвідував Україну з часу подій Майдану кінця 2013 – початку 2014 року, від яких утік тодішній президент України Віктор Янукович, і часто має телефонні розмови з нинішнім президентом Петром Порошенком.

Вже понад рік очолювана США коаліція завдає авіаударів по позиціях угруповання «Ісламська держава» в Сирії.

XS
SM
MD
LG