Доступність посилання

ТОП новини

Викрадені з нідерландського музею картини виявили на сході України


Одна з викрадених картин Якоба Вабена «Жіночий світ», 1622 рік
Одна з викрадених картин Якоба Вабена «Жіночий світ», 1622 рік

Колекцію картин XVII століття, викрадених із нідерландського музею 10 років тому, виявили на сході України на контрольованій бойовиками території, повідомили в музеї.

Представники Західнофризького музею у нідерландському місті Гоорн заявляють, що ще в липні до посольства Нідерландів у Києві прийшли двоє чоловіків і запропонували продати 24 картини.

Чоловіки заявили, що знайшли колекцію у будинку на сході України, і попросили п’ятдесят мільйонів євро, та потім зменшили цю суму до п’яти мільйонів.

За словами працівників музею, люди, що пропонували викупити картини, назвалися членами добровольчого батальйону «ОУН і запропонували повернути колекцію неофіційно, без участі української влади.

Водночас експерт, якого найняли як посередника, оцінює вартість колекції у максимум 500 тисяч євро, наголошуючи на нинішньому поганому стані картин.

Директор музею Ад Хеердінк попередив, що роботи можуть продати на чорному ринку після того, як їх не вдалося повернути музейникам.

У заяві музей припускає, що до справи залучені «українські злочинці, які мають контакти на найвищому політичному рівні».

Влада України заяви не коментувала.


На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського
XS
SM
MD
LG