Доступність посилання

ТОП новини

Рада має визначитись з повторними виборами у Кривому Розі цього тижня – Сироїд


Мітинг у Кривому Розі, 22 листопада 2015 року
Мітинг у Кривому Розі, 22 листопада 2015 року

Заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд звернулася до керівників фракцій із закликом невідкладно врегулювати ситуацію у Кривому Розі, повідомили у понеділок, 7 листопада, у прес-службі українського парламенту.

Зокрема, Сироїд зазначила, що тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради ухвалила проміжне рішення про наявність порушень у другому турі виборів Криворізького міського голови 15 листопада 2015 року, що дає можливість парламенту призначити повторні вибори міського голови. Вона також наголосила, що «через провокаційну поведінку нелегітимного мера, у Кривому Розі виникла загроза конфліктної ситуації».

Оксана Сироїд наголосила, що відповідальність за врегулювання ситуації у Кривому Розі лежить на Верховній Раді й закликала керівників фракцій ухвалити «рішення вже цього тижня».

Водночас у міській виборчій комісії Кривого Рогу підтвердили, що на своєму засіданні у понеділок ввечері ТВК ухвалила рішення просити Верховну Раду України про призначення нових виборів міського голови. За даними з ТВК, це рішення підтримали 12 членів комісії.

У неділю, 6 листопада, у Кривому Розі відбулось третє віче на підтримку кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога, де учасники ухвалили звернення до Верховної Ради України з проханням визнати результати місцевих виборів сфальшованими й призначити нові вибори міського голови та міської ради.

30 листопада Дніпропетровський апеляційний суд зобов’язав 6 районних виборчих комісій Кривого Рогу розглянути скарги представників кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога щодо можливих фальсифікацій на спецдільницях. Це рішення прихильники Юрія Милобога сприймають як дуже важливе, оскільки вважають, що розгляд скарг у районних комісіях може передувати перерахунку голосів на 21 спецдільниці в шести районах.

Водночас в «Опозиційному блоці» зазначають, що рішення суду про розгляд скарг зовсім не означає перерахунку голосів.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG