Доступність посилання

ТОП новини

Янукович заявляє про намір повернутися в політику


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Колишній президент України Віктор Янукович заявляє про намір повернутися в політику. Про це він заявив в інтерв’ю російському агентству «РІА Новини».

«Хочу повернутися в політику. Я сьогодні... Те, що в моїх силах, я роблю все. По-перше, багато допомагаю людям, яких переслідують в Україні, які вже виїхали, припустимо, за межі України. І не тільки в Росію. У Росії само собою підтримую з ними зв’язок», – сказав Янукович.

Він також заявив, що підтримує зв’язки з нинішніми українськими політиками.

«Багато хто з них сьогодні вже не так соромляться і не так бояться, як це було, умовно кажучи, рік тому. Вони вже комфортно себе почувають, коли ми зустрічаємося і обговорюємо питання», – сказав Янукович.

Віктор Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії, яка не відповідає на запити України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

Як повідомляли в Генпрокуратурі, проти колишнього президента України загалом порушено п’ять кримінальних проваджень: щодо «Межигір’я», Сухолуччя, злочинів на Майдані, злочинної організації, «Укртелекому». Справою, за якою Януковича оголосили в міжнародний розшук, є справа щодо «Укртелекому».

XS
SM
MD
LG