Доступність посилання

ТОП новини

Фонд Навального відправив скаргу на діяльність сина Чайки в прокуратуру Швейцарії


Юрій Чайка
Юрій Чайка

Російськи Фонд боротьби з корупцією звернувся до прокуратури Швейцарії з проханням розслідувати діяльність сина генпрокурора Росії Артема Чайки. «У скарзі йдеться про те, що на території Швейцарії як мінімум 10 років функціонує злочинна група, метою якої є відмивання злочинно нажитих коштів», – повідомив у своєму блозі керівник ФБК, російський опозиційний політик Олексій Навальний.

Він зазначив, що в документі також фігурують кілька швейцарських юристів, які, як вважають у фонді, «здійснюють злочинну діяльність, у тому числі легалізацію коштів сім’ї генерального прокурора Росії Юрія Чайки». Крім цього, ФБК просить перевірити законність отримання Артемом Чайкою дозволу на проживання в Швейцарії. «Цілком імовірно, що цей дозвіл на проживання Артем Чайка придбав теж якимось напівкримінальним шляхом», – додав Навальний.

Фонд боротьби з корупцією 1 грудня опублікував розслідування, автори якого звинувачують членів сім’ї генерального прокурора Росії Юрія Чайки й інших високопоставлених співробітників прокуратури в корупції і побудові бізнесу «на здирництві, відкатах і рейдерстві», а також у зв’язках зі злочинними угрупованнями.

На Youtube фільм про це розслідування за тиждень переглянули більше ніж три мільйони людей.

У Кремлі заявляють, що розслідування Фонду боротьби з корупцією «не становить інтересу». Речник президента Росії Дмитро Пєсков пояснив це тим, що в розслідуванні не йдеться про самого генпрокурора Росії. Пєсков при цьому зазначив, що опублікована ФБК інформація «була доступна» для Кремля вже півроку тому і тоді теж «не викликала інтересу».

XS
SM
MD
LG