Доступність посилання

ТОП новини

Україна не гарантуватиме Росії обсяги закупівель газу – Демчишин


Володимир Демчишин
Володимир Демчишин

Україна не надаватиме Росії гарантії обсягу закупівель газу, повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«Наразі у нас немає необхідності… всі умови були прописані в тристоронньому протоколі (про поставку газу – ред.)», – сказав він.

Демчишин наголосив, що в Україні зараз є необхідний ресурс, щоб впевнено пройти опалювальний сезон, і в газовому питанні вона ні від кого не залежить.

Міністр також додав, що відомство очікує зниження ціни на газ у першому кварталі 2016 року. За його словами, в бюджет 2016 року закладена ціна газу близько 210 доларів за тисячу кубів.

Напередодні заступник голови правління російського «Газпрому» Валерій Голубєв заявив, що ціна на газ для України у першому кварталі 2016 року складатиме 230 доларів за тисячу кубометрів без знижки.

25 листопада прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд доручив компанії «Нафтогаз України» припинити закупівлі газу в Росії.

У компанії «Нафтогаз» зазначили, що українська сторона буде приймати російський газ лише для транспортування в Європу.

4 грудня голова правління «Нафтогазу України» Андрій Коболєв заявив, що компанія очікує від російського «Газпрому» пропозиції щодо ціни на газ для України на перший квартал 2016 року. До кінця ж цього року, сказав Коболєв, ціна газу, запропонована «Газпромом», неконкурентна порівняно з пропозиціями на європейському ринку.

XS
SM
MD
LG