Доступність посилання

ТОП новини

У Туреччині заявляють про зупинення Росією будівництва АЕС «Аккую»


©Shutterstock
©Shutterstock

Турецька сторона заявляє, що Росія зупинила роботи щодо будівництва першої у цій країні атомної електростанції.

У Міністерстві енергетики Туреччини у вівторок, 9 грудня, зазначили, що компанія «Росатом» не розірвала контракт на будівництво станції, оскільки російській стороні це невигідно через необхідність виплачувати штрафні санкції. При цьому турецька сторона повідомила, що уже почала розглядати можливість залучення інших компаній для завершення проекту.

Між тим заступник генерального проекту «Аккую» Олег Титов заперечує інформацію про зупинення робіт. «Роботи ведуться згідно з графіком», – сказав він.

Планувалося, що у Туреччині на узбережжі Середземного моря у провінції Мерсін буде побудована атомна електростанція «Аккую». Угоду про це підписали між урядами Росії та Туреччини у Анкарі 12 травня 2010. Проект передбачає чотири енергоблоки, потужністю 1200 мегават кожен.

Відносини між Росією і Туреччиною різко погіршилися після того, як 24 листопада турецькі військово-повітряні сили збили поблизу турецько-сирійського кордону російський бомбардувальник Су-24. Анкара стверджує, що літак залетів у її повітряний простір, незважаючи на попередження. Москва заявляє, що літак був над Сирією, і запровадила санкції проти Туреччини.

XS
SM
MD
LG