Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі фермери протестували проти змін оподаткування для сільгоспвиробників


У Запоріжжі фермери протестували проти змін оподаткування для сільгоспвиробників (відео)

Біля будівлі Запорізької облдержадміністрації протестували понад 500 фермерів області.

Учасники акції ухвалили звернення до президента, прем’єр-міністра, голови Верховної Ради та облдержадміністрації з проханням зберегти спецрежим ПДВ для агровиробників. Документ передали керівництву Запорізької ОДА.

«У коаліційній угоді, яка приймалась, було зазначено, що оподаткування аграрного сектору не буде змінюватися до 2018 року. Але в 2015 році єдиний податок сільськогосподарський його збільшили в понад 20 разів, але це не вдарило боляче по економіці сільгосппідприємств. Ми цю пігулку проковтнули і нічого не сказали, бо розуміємо, що бюджет треба наповнювати. Але якщо у нас знімуть спецрежим по ПДВ, то це призведе до того, що всі господарства збанкрутують», — розповів один з організаторів акції, голова організації «Аграрного Союзу України» у Запорізькій області Анатолій Тиховод.

Аналогічні акції проти змін у податковій системі відбулися також в інших обласних центрах України.

Запропоновані урядом зміни щодо оподаткування агровиробників передбачають, що аграрії позбавляються більшої частини своїх податкових пільг. Якщо Верховна Рада ухвалить урядовий законопроект, сільгоспвиробники сплачуватимуть податок на додану вартість у розмірі 75-ти відсотків від загальної ставки, нині вони не сплачують ПДВ взагалі.

Наразі в Україні триває обговорення змін до податкового законодавства. Напередодні Національна рада реформ при президенті України рекомендувала уряду і парламенту прискорити проведення податкової реформи, а також ухвалити пакет рішень для зміни податкових ставок з 1 січня 2016 року та поетапної зміни адміністрування податків з 1 квітня 2016 року.

Очікується, що наступного тижня у Верховній Раді обговорюватимуть податкову реформу.

XS
SM
MD
LG