Доступність посилання

ТОП новини

Нинішній Кабмін – спільна відповідальність Яценюка і Порошенка (огляд преси)


Адже половина членів уряду – люди президента

Газета «Сегодня» констатує, що цього тижня Україна отримала план на найближче майбутнє. Для його отримання не знадобилося ні звернення президента, ні звіту прем'єра – всі пункти плану виклав у своїй промові віце-президент США Джо Байден. Його посил – Вашингтон влаштовує нинішня українська влада. Натомість корупція в країні починає набридати. Про інші побажання і рекомендації газета розповідає в статті «Заповіти Байдена і підсумок Блокади півострова».

Нинішній Кабмін – це спільна відповідальність Арсенія Яценюка і Петра Порошенка, наголошує експерт газети «День». Адже половина членів уряду – люди президента. В цілому ж, як пише видання, стан влади є перехідним – довго він не триватиме. Україні потрібен технократичний уряд, іншими словами – «національна збірна». Хто його міг би очолити і за якими принципами, газета розповідає в статті «Коли настане час «уряду технократів»?».

Випадки неприхованої корупції та відмивання коштів у Міноборони вже нікого не дивують, переконує газета «Україна молода». Генералітет із лампасами, за твердженням газетярів, успішно послуговується найпримітивнішими корупційними схемами часів Януковича. Судячи з того, як посадовці Міноборони наживаються на зброярських контрактах, можна уявити, як вони «розпилюватимуть» 100-мільярдний оборонний бюджет-2016, констатує експерт видання. Про конкретні факти збагачення на війні в оборонному відомстві видання розповідає у статті «Оборонка» по-сімейному».

У цьому ж числі «Україна молода» розповідає про корупцію на митниці. Видання стверджує, що особливим цинізмом відзначаються корумповані чиновники Києва, Херсона та Запоріжжя. Докладніше про них видання розповідає в публікації «Корупція під прикриттям».

Українське суспільство стає все більш радикалізованим, а за даними Української асоціації власників зброї, на руках у людей налічується близько 4 мільйонів одиниць нелегальної зброї. Силовики кажуть: загроза мирному населенню від радикально налаштованих осіб зростає. І попереджають: у разі небезпеки вони готові реагувати жорстко. Про це пише газета «Сегодня».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG