Доступність посилання

ТОП новини

Суд повернув Міноборони переданий в довгострокову оренду будинок Сікорського в Києві


Будинок Сікорського в Києві
Будинок Сікорського в Києві

Господарський суд міста Києва у п’ятницю, 11 грудня, задовольнив судовий позов Міністерства оборони України про розірвання договору оренди та повернення будинку Сікорського в Києві на баланс відомства, передає сайт Міноборони.

«Це вперше за останні роки юридичною службою Міноборони спільно з органами військової прокуратурою досягнуто успішного результату з питань повернення «будинку Сікорського», який ще у 2000 році був переданий у довгострокову оренду благодійному фонду», – йдеться в повідомленні.

Раніше Міністерство оборони заявляло, що звернулося до суду через невиконання орендарем умов договору, фірма-орендар зобов’язувалась зберігати історичну пам’ятку, проте допустила руйнацію будівлі.

На консервацію, а потім реставрацію цієї пам’ятки потрібно близько 75 мільйонів гривень, заявляли в Міноборони.

Міноборони має намір включити будинок Сікорського до складу Національного військово-історичного музею, у планах – не лише відтворити квартиру Сікорського, а й створити в будинку музей повітроплавства України.

Ігор Сікорський – відомий український та американський інженер, авіаконструктор. Він проживав з родиною у будинку за адресою: вулиця Ярославів Вал 15б.

XS
SM
MD
LG