Доступність посилання

ТОП новини

Бій у місті: тренування штурмових підрозділів (фотогалерея)

Командир роти 24-ї бригади з позивним «Мустафа» під час навчань супроводжує нових добровольців у їхніх перших кроках у веденні бойових дій. Тренування відбуваються в покинутому колись радянському піонерському таборі на Луганщині. Командир пояснює, що він та його військові передають знання та напрацьовують навички молодих бійців у веденні бойових дій у міських умовах.

Розігруються різні сценарії, щоб якомога точніше відтворити момент зіткнення з ворогом, відпрацювати реакцію на наближення позиції супротивника, налаштування і здобуття контролю над певною позицією, аж до зачищення будівель. Ці сценарії також можуть потребувати навичок рукопашного бою.

Для більшості новобранців це перші тренування ведення бою в умовах відкритої місцевості. За словами командира «Мустафи», враховуючи поточні обставини та прогрес у навчанні хлопців, результати його задовольнили.

Командир пояснює, що наближеність міських поселень і кількість перехресть доріг на місцевості створюють найбільше небезпеки в ситуаціях, до яких новобранці мають бути готовими у відкритому бою. Саме на цьому зосереджена увага програми навчання. Знання, якими ми послуговуємося під час цього тренування, набуті безпосередньо з досвіду ведення бойових дій командування із проросійськими сепаратистськими силами в 2014 році, каже «Мустафа».

Новобранці прибули з усіх куточків України, наймолодшому з підопічних 20 років, найстаршому – 57. Навчання відбуваються щотижня. Деякі елементи навчання коригуються з урахуванням погодних умов і міського планування.

XS
SM
MD
LG