Доступність посилання

ТОП новини

Волонтери знайшли точку, де продавали сухпайки Міноборони


Сухі пайки продавали у їдальні житомирського коледжу, в якому нещодавно встановили дошку пам’яті загиблому десантнику

Житомир – 14 грудня волонтери виявили точку продажу сухих пайків Міноборони, яка була розташована у приміщенні їдальні Житомирського торговельно-економічного коледжу. Орендар приміщення, за словами волонтерів, вимкнув телефон, коли вони намагалися з ним зв’язатися, але в приміщення продажу сухпайків вони таки потрапили. Працівники поліції вилучили коробки з сухими пайками і опитують очевидців.

Про те, що у Житомирському торговельно-економічному коледжі продають сухі пайки зі штампом Міноборони, які мали б бути надіслані українським військовослужбовцям, голові правління «Українського фонду благодійності» Лесі Морозовій повідомили студенти навчального закладу. Жінка вирішила перевірити інформацію і сама пішла у їдальню перед тим, як зчинити галас.

Волонтери знайшли точку, де продавали сухпайки Міноборони
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00
Думаю, піду, подивлюся. Я зайшла вільно, відкрила двері і оніміла: стоять усі ці коробки… Взяла пакет і вийшла. Одразу подзвонила нашому народному депутату Бориславу Розенблату, у поліцію, військову прокуратуру, іншим волонтерам
Леся Морозова

«Я звикла перевіряти інформацію. Думаю, піду, подивлюся. Я зайшла вільно, відкрила двері і оніміла: стоять усі ці коробки… Взяла пакет і вийшла. Одразу подзвонила нашому народному депутату Бориславу Розенблату (парламентар від «Блоку Порошенка» – ред.), у поліцію, військову прокуратуру, іншим волонтерам. Словом, підняла на ноги громадськість, щоб люди бачили, коли ми допомагаємо, останні краплинки збираємо для наших військових на фронт, і продукти збираємо, і теплі речі, наші хлопці сидять голодні, а людина просто наживається», – розповідає волонтер.

«Орендар сказав, що не приїде, а потім вимкнув телефон» – Морозова

Поки Леся Морозова кликала на допомогу активістів та правоохоронців, їдальня зачинилася. Директора коледжу на місці не було, а завідувачка повідомила, що ключів у неї немає, бо приміщення вже понад рік здають в оренду. Навіть договір оренди показала. У ньому сказано, що їдальню з 10 лютого 2014 року у регіонального відділення Фонду держмайна України орендує фізична особа підприємець(ФОП) Табенський.

Номер телефону підприємця, як і ключів, завідувачка спершу не могла знайти, втім, пізніше Табенського таки видзвонили, каже Леся Морозова. «Він нас просто послав. Сказав, що не приїде, а потім і зовсім вимкнув телефон», – повідомила вона.

Представники поліції відмовилися заходити в їдальню без згоди орендаря. Директор коледжу теж.

Більше чотирьох годин активісти та волонтери чекали перед входом. І лише пізно ввечері у супроводі народного депутата України Борислава Розенблата їм вдалося потрапити всередину їдальні. Те, що вони побачили всередині, людей шокувало.

Ми зараз перебуваємо у приміщенні їдальні Житомирського торговельно-економічного коледжу. Ось бачимо коробки з сухими пайками, консервами, які були призначені для наших військових. Cухі пайки тут розбиралися, виймалися з пакетів і продавалися окремо
Борислав Розенблат

«Ми зараз перебуваємо у приміщенні їдальні Житомирського торговельно-економічного коледжу. Ось бачимо коробки з сухими пайками, консервами, які були призначені для наших військових. Судячи з усього, сухі пайки тут розбиралися, виймалися з пакетів і продавалися окремо. Це дуже прикрий випадок, особливо через те, що він стався у місті Житомирі, де шанують українську армію», – повідомив нардеп.

«Написано, що вони належать Міноборони»

Окрім сухих пайків та консервів на кухні коледжу активісти знайшли великі намети. На них не було штампів Міністерства оборони.

Це просто кричущий випадок. На сході України йде війна, нашим хлопцям не вистачає харчування, підтримки від Міноборони, а тут стоять коробки зі штампом «Власність Міністерства оборони» і ці продукти просто продаються
Костянтин Суський

«Звідки взялися ці намети і чому вони лежать на кухні – загадка. Можемо теж припустити, що вони приїхали з якогось полігону… Це просто кричущий випадок. На сході України йде війна, нашим хлопцям не вистачає харчування, підтримки від Міноборони, а тут стоять коробки зі штампом «Власність Міністерства оборони» і ці продукти просто продаються. Поки не зовсім зрозуміло, як воно тут все з’явилося, але правоохоронці мають розібратися. Але я розумію так: якщо на коробках написано, що вони належать Міноборони, то, очевидно, що придбали їх не у виробника», – говорить громадський активіст Костянтин Суський.

Наразі працівники поліції вилучають коробки з сухими пайками і опитують очевидців.

Варто також зазначити, що на фасаді Житомирського торговельно-економічного коледжу, де виявили точку продажу сухпайків, нещодавно встановили дошку пам’яті загиблому десантнику 90-го батальйону Олегу Чернишу. Командир загиблого героя Володимир Красота, який теж був присутнім на місці події, теж надзвичайно обурений такою знахідкою. Про це він сказав у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG