Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко, Яценюк і Гройсман: питання про зміну прем’єра не стоїть


Зліва направо: Володимир Гройсман, Петро Порошенко, Арсеній Яценюк (архівне фото)
Зліва направо: Володимир Гройсман, Петро Порошенко, Арсеній Яценюк (архівне фото)

Президент України Петро Порошенко, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважають, що питання зміни прем’єра наразі не на часі.

«Нині як ніколи необхідні єдність, взаємна підтримка і спільна подальша робота президента, Верховної Ради та уряду. Питання про зміну прем’єр-міністра – не перебуває на порядку денному. Потрібно поставити понад усе інтереси України, вгамувати політичні пристрасті і показати політичну культуру, гідну європейської країни. Ми засуджуємо істеричну антивладну, антиурядову та антидержавну кампанію, організовану корумпованими олігархами», – мовиться у спільній заяві Порошенка, Яценюка та Гроймсана, опублікованій у вівторок, 15 грудня.

Серед першочергових завдання на найближчий час, Порошенко, Гройсман та Яценюк визначили посилення боєздатності Збройних сил України, ухвалення змін до податкового законодавства, ухвалення держбюджету, рішення, які забезпечать продовження співпраці з МВФ та оздоровлення фінансово-банківського сектору.

Парламентська коаліція заявила минулого тижня, що питання вотуму недовіри уряду Яценюка слід розглядати тільки після ухвалення нового Податкового кодексу і державного бюджету на 2016 рік. Обидва документи мають бути ухвалені українським парламентом до кінця грудня.

XS
SM
MD
LG