Доступність посилання

ТОП новини

«Зоряним війнам» пророкують абсолютний касовий рекорд


Перший фільм культової фантастичної саги, «Нова надія», який вийшов у прокат у 1977 році, є другим найкасовішим фільмом усіх часів

Неймовірний ажіотаж спостерігається напередодні світової прем’єри чергового фільму культової фантастичної саги «Зоряні війни» – «Пробудження сили», яка відбудеться у четвер, 17 грудня. Очікується, що картина стане однією з найкасовіших за усі часи. Фільм вже побив рекорди, коли у жовтні до попереднього продажу надійшли квитки.

«Квитки на всі сеанси упродовж тижня розійшлися дуже швидко», – розповіла Елвін Гайт, президент TCL Chinese Theatres.

Незважаючи на те, що прем’єра фільму відбудеться 17 грудня, справжні шанувальники «Зоряних воєн» вже шикуються у чергу. «Це класичний фільм, отже ми усі хочемо бачити продовження. Я і моя наречена Керолайн витратили 12 годин на дорогу щоб дістатися сюди, – не стримує емоцій один з шанувальників «Зоряних воєн» Ендрю Портерс. – Таких, як ми з усієї Америки тут багато».

«Місце зустрічі» – «Китайський театр» в Голлівуді, раніше відомий як «Китайський театр Манна». «Перший фільм «Зоряних воєн» було показано у цьому кінотеатрі. Отже – це особливе місце. Якщо процитувати самого Форда: «Чуї, ми вдома!» – додав Ендрю.

Ендрю та його австралійська група фанатів фільму викупила понад 500 квитків на прем’єрний показ «Зоряних воєн». Для того, щоб отримати квиток, прихильники фільму повинні «зареєструватися» та постояти у черзі принаймні 24 години. Чим довше ви перебуваєте у черзі, тим кращі місця ви отримаєте. «У нас зареєструвалося понад сто людей. До прем’єри залишилися лічені дні», – заявив Ендрю Портерс.

«З нами працює благодійна організація Старлайт. Це додаткова мотивація для людей прийти сюди та провести час разом у черзі», – додала Елвін Гайт.

Дехто вважає, що це значно більше, ніж просто подивитися фільм першим. «Дев’яносто відсотків цього всього стосується вашої родини, друзів. Ви просто хочете провести часом разом. І лише 10% – це сам фільм», – сказав Натан Клюкі, який придбав квитки. Водночас він має критичний підхід: «Дітям фільм сподобається – це без сумніву. Багатьом людям теж. Нам важко догодити, так що навіть якщо нам сподобається – фільм точно успішний», – додав Натан.

«Ідея у тому, щоб не мати великих очікувань, а просто насолодитися фільмом», – зазначив Ендрю Портерс.

«Навіть якщо фільм мене не вразить, я все одно буду на його прем’єрі… Мені здається, що це буде гарна картина. Всі елементи для успіху присутні. Спецефекти чудові. Джей-Джей Абрамс гарний режисер. Ми знову побачимо тих самих акторів. І це супер!», – додав Натан.

Оригінальні «Зоряні війни» були у прокаті в цьому кінотеатрі рекордні 62 тижні поспіль. Сьогодні більшість фільмів перебувають у прокаті упродовж двох тижнів, однак «Пробудження сили» – виняток. Планувалося, що фільм демонструватимуть упродовж чотирьох тижнів. Однак, залежно від його успіху, прокат можуть продовжити.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG