Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія схвалила звіт щодо безвізового режиму для України – Гопко


©Shutterstock
©Shutterstock

Європейська комісія схвалила у п’ятницю звіт щодо безвізового режиму для України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова Комітету Верховної Ради із закордонних справ Ганна Гопко.

«Позитивний, нарешті! Фінальний звіт Єврокомісіі щодо виконання Україною технічних критеріїв Плану дій візової лібералізації…Європейська Комісія рекомендуватиме Раді ЄС виключити громадян України з переліку громадян інших країн, які потребують отримання віз для короткострокових поїздок до держав-учасниць Шенгенської угоди», – повідомила Гопко.

За її словами, після схвалення звіту мають бути внесені зміни до Регламенту ЄС.

«У нас ще є деякі завдання, які ми маємо виконати, але це паралельні процеси. Додаткові вимоги будемо виконувати», – додала Ганна Гопко.

За її словами, візову лібералізацію треба розглядати також як сигнал іноземним інвесторам та бізнесменам. «Рейтинги безпеки теж повинні зрости», – сказала депутат.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в п’ятницю також заявив, що найближчим часом голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер озвучить позитивні висновки щодо безвізового режиму ЄС для України.

«Я хотів би привітати з тим, що ми очікуємо офіційного оголошення, публічної заяви пана Жана-Клода Юнкера про те, що Україна виконала всі вимоги щодо введення безвізового режиму для громадян України для поїздок до ЄС», – сказав Яценюк, відкриваючи засідання Кабміну.

Раніше президент України Петро Порошенко висловив упевненість, що в доповіді щодо надання Україні безвізового режиму з Європейським союзом буде позитивне рішення.

Україна на сьогодні завершила технічну частину виконання плану дій із лібералізації візового режиму з ЄС, водночас у Єврокомісії ще залишаються питання до деяких призначень і законів у рамках цього процесу.

XS
SM
MD
LG