Доступність посилання

ТОП новини

Допомога Україні у держбюджеті США на 2016 рік складе понад 600 мільйонів доларів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Президент США підписав бюджет на 2016 рік, допомога Україні становитиме не менше 658 мільйонів 185 тисяч доларів

Президент США Барак Обама підписав державний бюджет країни на 2016 рік, ухвалений законодавцями раніше цього тижня. Бюджет розміром 1,1 трильйона доларів передбачає збільшення оборонних витрат, підтримку зусиль із кібербезпеки, скасовує ембарго США на експорт нафтової сировини, а також передбачає початок зниження американських податків на 690 мільярдів доларів впродовж наступних 10 років.

«Обсяг витрат Державного департаменту США на допомогу Україні у 2016 фінансовому році становитиме не менше 658 мільйонів 185 тисяч доларів США, що на 145 мільйонів доларів більше від початкового запиту», – повідомляє американське посольство в Україні. Ці кошти, як передбачається, можуть бути використані на програми безпекового та військового характеру, але загалом ці видатки не повинні перевищити 300 мільйонів доларів.

Міністерство оборони США також отримало фінанси на допомогу Україні. «Асигнування включають 250 мільйонів доларів і можуть бути спрямовані, серед іншого, на проведення навчань, військове обладнання, летальну зброю оборонного характеру, логістичну підтримку, постачання та послуги, розвідувальну підтримку для збройних сил та структур національної безпеки України», – повідомляє посольство США.

Державний бюджет передбачає також реформу безвізової програми США.

У закон не увійшло зменшення фінансування організації «Планування сім’ї», чого вимагали республіканці. Ця організація надає медичні послуги в сфері гінекології, зокрема проводить аборти та випробування тканини плода жінки. Фінансування цієї організації викликало палкі суперечки на законодавчому рівні.

Також у бюджет не увійшов спірний пункт, який передбачав скорочення програми, що фінансово допомагає біженцям із Сирії та Іраку потрапити у США.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG