Доступність посилання

ТОП новини

Слідчі Росії проводять обшуки в співробітників організації Ходорковського «Відкрита Росія»


Михайло Ходорковський
Михайло Ходорковський

Представники Слідчого комітету Росії у вівторок вранці проводять обшуки в квартирах співробітників громадського руху «Відкрита Росія» та прес-секретаря Михайла Ходорковського Кюллі Піспанен. Про це йдеться у повідомленні на сайті організації 22 грудня .

Повідомляється, що обшуки проводять у справі ЮКОСа від 2003 року, в рамках якої колишнім топ-менеджерам Михайлу Ходорковському та Платону Лебедєву інкримінували розкрадання 20% акцій компанії «Апатит» зі збитком державі на понад 280 мільйонів доларів.

Правозахисник Павла Чіков у соцмережах повідомив, що слідчі дії проводять щонайменше у семи співробітників організації, зокрема у Москві та Санкт-Петербурзі.

Про обшук у своїй квартирі повідомила і співголова петербурзького відділення ПАРНАС і координатор «Відкритої Росії» в Петербурзі Наталія Грязневич.

Лідером російського громадського руху «Відкрита Росія» є екс-співвласник ЮКОСу Михайло Ходорковський. Після президентського помилування та звільнення у грудні 2013 року у справі «про фінансові зловживання» Ходорковський покинув Росію і живе за кордоном.

Нещодавно Слідчий комітет Росії висунув Ходорковському нові звинувачення – в організації двох убивств і у замаху на вбивство ще двох людей.

XS
SM
MD
LG