Доступність посилання

ТОП новини

Суд дозволив СБУ розпочати заочне досудове розслідування проти Плотницького


Ігор Плотницький
Ігор Плотницький

Печерський районний суд Києва дозволив Службі безпеки України розпочати спеціальне (заочне) розслідування проти лідера сепаратистського угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького. Про це йдеться в ухвалі суду від 7 грудня, текст якої опублікований у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У своєму клопотанні слідчий Головного управління СБУ в Києві та Київській області просив суд надати дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування у кримінальному провадженні проти Плотницького.

В ухвалі суду вказується, що наразі у кримінальному провадженні проти Плотницького проведені всі можливі слідчі (розшукові) дії, необхідні для повідомлення остаточної підозри і складання обвинувального акту, однак завершити досудове розслідування не виявляється можливим, оскільки підозрюваний переховується від органів слідства і суду.

«Ця особа наразі бере активну участь у діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка» обіймаючи посаду так званого глави «ЛНР», – йдеться в ухвалі Печерського райсуду.

Суд задовольнив клопотання СБУ та дозволив розпочати заочне досудове розслідування проти Плотницького.

Це рішення суду оскарженню не підлягає.

Плотницький підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених частиною 3 статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення) частиною 2 статті 258 (терористична діяльність), частиною 3 статті 332 (незаконне переміщення осіб через кордон) Кримінального кодексу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 17 червня 2014 року за попередньою змовою з групою осіб, які входили до складу батальйону «Зоря» «ЛНР», Плотницький захопив як заручника старшого лейтенанта Збройних сил України і утримував її в приміщенні Луганського обласного військового комісаріату, організував незаконне переправлення цієї громадянки України через державний кордон на Луганщині на територію Росії.

29 жовтня 2014 року слідчі винесли письмове повідомлення про підозру Плотницькому, 30 жовтня 2014 року він був оголошений у розшук.

XS
SM
MD
LG