Доступність посилання

ТОП новини

Голосування щодо виборів у Кривому Розі перенесли на середу


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Голосування за законопроект, який передбачає дострокове припинення повноважень представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула на посаді мера Кривого Рогу і призначення позачергових виборів міського голови на 27 березня 2016 року, відклали на завтра, 23 грудня. За це рішення проголосували 264 депутати.

При цьому на голосування ставилось питання про розгляд цього законопроекту сьогодні, але депутати цю ідею не підтримали.

«Розглянемо завтра об 11:00 для максимального забезпечення результативного голосування. Голосуватимемо з законом про відкликання депутатів місцевих рад», – сказав спікер Володимир Гройсман.

Голосуванню передувала також і тривала година нарада голів фракцій у кабінеті спікера. З вимогою ухвалити закон під Верховну Раду приїхали і мітингувальники з Кривого Рогу.

Після виборів міського голови 15 листопада у Кривому Розі тривають протести проти визнання результатів виборів.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

«Самопоміч» вимагає перерахунку голосів. Водночас в «Опозиційному блоці» заявляють, що підстав для перерахунку голосів і призначення нових виборів мера немає.

XS
SM
MD
LG