Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку з'явилася дитяча організація імені ватажка угруповання «ДНР»


На значку «захарівця» замість юного Леніна зображений ватажок донецьких сепаратистів Захарченко

Сепаратистське угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, створило дитячу організацію, аналогічну до радянської піонерії (рух дитячих комуністичних організацій в СРСР та інших країнах – ред.). Її назвали «Захарівці» – ім'ям ватажка угруповання «ДНР» Олександра Захарченка.

Під час «установчої конференції» 18 грудня в організацію прийняли кілька сотень дітей, яким вручили значки з портретом Захарченка.

«Конференція» відбувался у донецькому готелі «Шахтар Плаза», яку контролює Олександр Янукович, син колишнього президента України Віктора Януковича, який втік до Росії. Про це повідомила російська «Новая газета». За словами «голови народної ради» сепаратистського угруповання «ДНР» Дениса Пушиліна, завданням нової дитячої організації стане «виховання покоління «республіки», яке підростає, в дусі патріотизму, інтернаціоналізму на основі моральних цінностей, які відроджуються».

На значку «захарівця» замість юного Володимира Леніна зображений ватажок донецьких сепаратистів Олександр Захарченко (його самого на заході не було).

В «захарівці» будуть приймати дітей віком від 10 до 14 років. Коли вступають в організацію, вони присягаються дотримуватися її «внутрішнього статуту». Для школярів 7-10 років створили підготовчу організацію «Орлята».

Влітку 2015-го «ДНРівці» уже відродили комсомол. А в Донецьку з’явилися плакати і білборди із зображенням Сталіна.

Оригінал матеріалу – на сайті спецпроекту Радіо Свобода «Настоящее время»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG