Доступність посилання

ТОП новини

Крим 27 грудня виведе у ремонт ЛЕП, якою отримує електрику з України


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Компанія «Крименерго» 27 грудня планує почати ремонт високовольтної лінії електропередач (ЛЕП) «Каховка – Титан – Красноперекопськ», якою на півострів іде електроенергія з материкової України. Про це заявив голова компанії Віктор Плакида.

«Погодити ремонтні роботи на підстанції 220 кіловольт «Титан» для ревізії контактних з’єднань із виведенням ремонтної лінії 220 кіловольт «Каховка – Титан – Красноперекопськ» на 27 число, що призведе до зниження лімітів споживання. Графіки ми відпрацюємо і доведемо до наших споживачів», – сказав Плакида 24 грудня на засіданні штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

«Домовились», – заявив російський голова Криму Сергій Аксьонов.

Раніше заступник міністра енергетики Російської Федерації Андрій Черезов заявив, що Росія готова купувати електроенергію в України для поставок до Криму. Йдеться про постачання щонайменше до введення другої черги енергомосту до Криму, запланованої на квітень-травень 2016 року, після чого сумарні потужності без урахування українських перетоків становитимуть 1300 мегават. Поки запустили лише першу чергу енергомосту.

Наприкінці грудня минулого року ВАТ «Інтер РАО» і «Укрінтеренерго» підписали два контракти на постачання електроенергії з Росії до України та з України до Криму. Обидва контракти дійсні до кінця 2015 року, в угодах півострів фігурував як «Кримський федеральний округ».

Лідери кримських татар наполягають, що у новому договорі півострів має бути вказаний як Автономна Республіка Крим.

Наприкінці листопада на території Херсонської області підірвали електроопори, які подають електроенергію до Криму. Півострів опинився повністю знеструмленим. Учасники акції з блокади Криму тривалий час перешкоджали ремонту ЛЕП. Умовою для припинення енергоблокади вони назвали звільнення політв’язнів і припинення репресій проти кримських татар, скасування закону України про вільну економічну зону «Крим». 8 грудня зі згоди учасників блокади електроенергію до Криму стали подавати однією з ЛЕП.

XS
SM
MD
LG