Доступність посилання

ТОП новини

Комінтернове – відволікальний маневр чи підготовка до наступу? (Огляд преси)


Бойовики продовжують спроби розширити межі окупованих територій

Окупанти продовжують захоплювати українські села у «сірій зоні» лінії розмежування і готують там плацдарми та оборонні рубежі, стверджує газета «День». І хоча бойовики ніби вивели війська з селища Комінтернове, однак, як пише видання, після того, як спостерігачі поїдуть, ворог поверне техніку назад. За даними української розвідки, бойовики продовжують спроби розширити межі окупованих територій. Докладніше про це газета пише в статті «Щодня – по селу?»

Вторгнення в Комінтернове – або відволікальний маневр, або підготовка до чогось більш масштабного. За словами військового експерта газети «Сегодня», бойовики намагаються зайняти ефективні позиції. А цінність Комінтернового така ж, як і Широкина. Відстань до Маріуполя по прямій – 15 кілометрів.

Бойовики готуються до наступу, вважає і експерт «Газети по-українськи». Чекають, коли замерзне земля, щоб бронетехніка могла ходити по полях. Теплий грудень поламав їхні плани. Наступ можливий і в новорічні свята. Війна завжди виграється нетрадиційними методами.

Натомість інший експерт «Газети по-українськи» переконує, що на різдвяні і новорічні свята буде затишшя. Ворог теж втомлений і хоче відпочити.

Бійки в сесійній залі, прогули засідань, порушення регламенту – невдовзі за ці та подібні «відхилення» від правил поведінки депутати нестимуть покарання, стверджує газета «День». Експерти спільно з депутатами з парламентського Комітету з регламенту почали розробляти Кодекс парламентської етики, який має стати не «джентльменською угодою», а нормативним документом. У Кодексі йтиметься не тільки про бійки чи нецензурну лайку. Там також передбачаються звіти депутата перед виборцями, прозоре використання депутатських фондів, зокрема, на оплату роботи помічників, радників, на відрядження. Які ще аспекти передбачатиме етичний кодекс парламентарія, газета розповідає в статті «Новий «обліко морале».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG