Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила держбюджет на 2016 рік


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада України ухвалила державний бюджет на 2016 рік. За відповідний законопроект №3000 віддали свої голоси 263 парламентарі.

Не голосували фракції «Опозиційний блок», «Батьківщина». Лише один голос віддала «Самопоміч».

Перед цим кошторис поправляли, відповідно до ухвалених напередодні змін до Податкового кодексу, на закритому засіданні Кабінету міністрів та вносили пропозиції на засіданні профільного бюджетного комітету.

У документі, який отримали депутати, зокрема, можна знайти показники доходів та видатків. В оновленій версії Україна має отримати трохи більше 595 мільярдів гривень. Витрати ж, за підрахунками Мінфіну, складатимуть 667 мільярдів 733 мільйони гривень.

Мінімальна заробітна плата українця у наступному році складатиме з 1 січня 1378 гривень, з 1 травня – 1450 гривень, а з 1 грудня 1550 гривень.

«Ми тут врахували приблизно двадцятку змін, які були внесені депутатами Верховної Ради, які були внесені протягом останнього тижня. У проекті бюджету країни на 2016 рік передбачений дефіцит на рівні 3,7% ВВП у межах маяка МВФ проти 4,1% ВВП в 2015 році», – презентувала зміни під час свого виступу міністр фінансів Наталія Яресько.

Ухвалення проекту держбюджету є важливою складовою для отримання наступного траншу МВФ.

Вранці 24 грудня депутати проголосували за рішення працювати до ухвалення бюджету на 2016 рік. Вони також підтримали зміни до чинного Податкового кодексу.

XS
SM
MD
LG