Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ підтверджують обстріл біля Комінтернова, постраждалих немає


Місцеві жителі села Комінтернова і спостерігачів місії ОБСЄ, 24 грудня 2015 року
Місцеві жителі села Комінтернова і спостерігачів місії ОБСЄ, 24 грудня 2015 року

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні підтверджує, що сьогодні, 27 грудня, в 11:20 біля селища Комінтернове стався інцидент із застосуванням стрілецької зброї.

Як повідомляє прес-служба моніторингової місії ОБСЄ, ніхто із співробітників СММ не постраждав, машини ОБСЄ не зазнали пошкоджень.

Через інцидент спостерігачі ОБСЄ були змушені покинути район Комінтернова і повернутися на базу в місто Донецьк, яке контролюють бойовики угруповання «ДНР».

В ОБСЄ не уточнюють, яка сторона конфлікту здійснила обстріл.

Сьогодні вранці в Міноборони України повідомили про те, що попереджена провокація бойовиків біля селища Комінтернове. За даними українських військових, проросійські бойовики «намагались скерувати патруль СММ ОБСЄ у засідку, де під виглядом перевдягнутих у форму військовослужбовців ЗСУ, вони планували обстріляти представників місії, звинувативши українських військових у порушенні Мінських домовленостей».

Згодом на сепаратистських сайтах повідомили, що «інспекційна група», у складі якої були іспостерігачі ОБСЄ, у селищі Комінтернове потрапила під снайперський обстріл нібито з боку українських військових.

Комінтернове – селище на нейтральній території неподалік Маріуполя, до цього селища цього тижня заходили з військовою технікою бойовики угруповання «ДНР». В ОБСЄ повідомили, що їхні спостерігачі 24 грудня змогли відвідати селище Комінтернове тільки під наглядом бойовиків із угруповання «ДНР». Тоді на головній вулиці селища спостерігачі зафіксували свіжі сліди гусениць, що відповідали слідам від БМП і танків.

XS
SM
MD
LG