Доступність посилання

ТОП новини

«Це силове захоплення Житомирської кондитерської фабрики» – юрист підприємства


«Це силове захоплення Житомирської кондитерської фабрики» – юрист підприємства
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Поліція перекрила рух у цілому кварталі, правоохоронці у шоломах та бронежилетах вишикувалися перед центральним входом підприємства

Житомир – Ввечері 30 грудня близько 300 молодиків спортивної статури у балаклавах, із кийками та помповими рушницями зайшли на територію Житомирської кондитерської фабрики і влаштували безлад у виробничих приміщеннях. За словами юриста підприємства, все керівництво фабрики забарикадувалося всередині адміністративного приміщення. Люди заявили про рейдерське захоплення.

ЗАВАНТАЖИТИ

За словами юриста Житомирської кондитерської фабрики Олександра Процюка, о 19.30 до підприємства під’їхало 5 автобусів, набитих людьми спортивної статури. Вони були озброєні кийками та помповими рушницями, зі щитами, у касках та балаклавах.

Група людей захопила виробничі приміщення, на яких виробляються цукерки, і почала нівечити обладнання, псувати продукцію
Олександр Процюк

«Вийшовши з автобусів, ці особи оточили фабрику. Вже за 15 хвилин вони потрапили на територію, відтіснивши працівників, які вийшли на захист фабрики. Група людей захопила виробничі приміщення, на яких виробляються цукерки, і почала нівечити обладнання, псувати продукцію, вибивали вікна та виламували двері. Працівники спостерігали, як ці особи в балаклавах і з кийками в руках запихали цукерки собі в кишені, в пакети, розривали тару», – повідомив юрист.

У той же час під вікнами кондитерської фабрики зібралися кілька десятків противників чинного керівництва. На камеру коментувати ситуацію люди відмовилися, але періодично вигукували гасла: «Бойко – рейдер!», «Тітушки – геть!».

Поліція перекрила рух у цілому кварталі поблизу кондитерської фабрики, правоохоронці у шоломах та бронежилетах вишикувалися перед центральним входом. В’їзд на територію також блокують кількома вантажівками з логотипами підприємства «ЖЛ».

Керівник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Валерій Рудик, який був присутнім на місці події, поки не коментує ситуацію.

За словами міського голови Житомира Сергія Сухомлина, на території фабрики нині знаходиться дві групи «тітушок», які представляють різних власників. На меті – вивести і тих, і інших та взяти об’єкт під охорону поліції.

Керівництво фабрики заявляє: рейдерське захоплення підприємства «Житомирські ласощі» – справа рук народного депутата України Сергія Пашинського.

«Це навіть не спроба, це є силове захоплення кондитерської фабрики. Ми переконані, що ці «тітушки» діють безпосередньо за наказом народного депутата України Сергія Пашинського і всіх його прибічників», – зазначив юрист підприємства Олександр Процюк.

Варто зазначити, що сам народний депутат відкидає свою причетність до захоплення кондитерської фабрики. Про це він сказав у розмові з журналістом «Економічної правди» 27 листопада.

«Я вам просто нагадаю, що в 2011 році у законного власника Ліщинського була незаконно відібрана фабрика «Житомирські ласощі». Тоді, до речі, писали, що я теж її захопив. Виходить, що зараз я її повторно захоплюю, але це клоунада. А те, що мене звинувачують, ну це навіть цікаво. Розберіться тоді, коли я захоплював: тоді, чи зараз? Чи я кожні три роки захоплюю?», – заявив тоді Пашинський. За його словами, скоріше за все Ліщинський поновив права власності над фабрикою.

Радіо Свобода готова надати можливість народному депутатові Сергію Пашинському висловитися у нашому ефірі щодо конфлікту стосовно кондитерської фабрики у Житомирі.

Нагадаємо, судова тяганина між старими та новими власниками Житомирської кондитерської фабрики триває кілька років. У 2010 році співвласник фабрики «Житомирські ласощі» Юрій Ліщинський заявив про рейдерське захоплення підприємства і відсторонення від управління мажоритарного акціонера – швейцарської компанії «Дельта Кепітал С.А».

Згодом ЗАТ «Житомирські ласощі» стало ТДВ «ЖЛ» і очолив його колишній партнер Ліщинського по бізнесу Ігор Бойко.

Проте 23 грудня Вищий адміністративний суд України залишив без змін рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 19 серпня 2015 року та підтвердив незаконність реєстраційних дій зі створення ТДВ «ЖЛ» і припинення ЗАТ «Житомирські ласощі» та відновив права власності іноземного інвестора «Дельта Кепітал С.А».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG