Доступність посилання

ТОП новини

У прифронтовому Золотому на Луганщині відновили електропостачання – Тука


Український військовий оглядає місцевість поблизу Золотого, серпень 2015 року
Український військовий оглядає місцевість поблизу Золотого, серпень 2015 року

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука повідомив 2 січня про відновлення постачання електроенергії вмісті Золотому, розташованому за кілька кілометрів від лінії розмежування сторін конфлікту на Донбасі.

«Іде процес запуску тепло- і водопостачання в населеному пункті», – написав керівник обласної влади на своїй сторінці у Facebook.

Раніше Георгій Тука повідомив, що через посилення морозів на Луганщині зросла кількість пожеж.

«Люди вмикають обігрівачі, підвищуючи навантаження на електричну мережу. Наразі виникло коротке замикання в Золотому. Селище залишилося без живлення. Працюють ремонтники», – інформував обласний керівник зранку 2 січня.

Місто Золоте розташоване за 60 кілометрів на захід від Луганська поблизу траси «Бахмутка», на якій розташовані кілька блокпостів українських військових. У Золотому до початку бойових дій на Донбасі жили понад 10 тисяч людей.

До жовтня 2014 року Золоте належало до Первомайської міськради, тепер входить до складу Попаснянського району Луганської області. Місто Первомайськ понад півтора року контролюють бойовики угруповання «ЛНР».

XS
SM
MD
LG