Доступність посилання

ТОП новини

Чому в 2016 році в Україні жити стане краще? (Огляд преси)


Надскладні структурні зміни в України вже пройдені

За радянської влади, з її атеїзмом, «великим жовтнем» на початку листопада і «травневими», українське Різдво не асимілювалося з російським, оскільки «брати» зі Сходу його не так вшановували. Однак, як пише сайт «Zaхid.net», не зважаючи на близькість України до Європи і спорідненість ментальностей, розмови про календарну реформу і надалі є справою далекого майбутнього. Юліанський календар в Україні – як ширина залізничної колії. Не так, як «там». І попри те, що українці самі хочуть «туди», колію переробляти не збираються. Тим часом охочих працювати 25 грудня стає щораз менше. Традиційно суспільство у цьому плані демонструє більше прогресивності, аніж ті, хто ухвалює рішення. Можливо ситуацію пришвидшать різкі рухи Москви, проти яких Київ застосує «дзеркальні санкції», зазначає «Zaхid.net».

«Чому в 2016 році жити стане краще?» – відповіді на це життєствердне питання шукала «Економічна правда». Багато хто з експертів видання переконаний, що надскладні структурні зміни в України вже пройдені. Зараз необхідна просто копітка робота для завершення процесів, які вже запущені. Зрозуміло, що є війна, падіння ВВП і купівельного попиту. Але український бізнес і економіка до 2017 року навіть у цих умовах почнуть зростати. До того ж, як переконувала журналістів голова Нацбанку Валерія Гонтарєва, буде повністю очищений банківський ринок і здійснене його повне перезавантаження. Це означає, що в банківській системі залишаться тільки здорові і прозорі банки, яким населення зможе довіряти. Також загальмується зростання цін й інфляція набагато менше «з'їсть» доходів населення, переконують експерти «Економічної правди».

«За тоталітарного режиму ми сиділи в клітках, і ось нас випустили, і ми опинилися в джунглях», – наголошував Вацлав Гавел. В Україні, як наголошує дописувач сайту «Лівий берег», джунглі однодумності поступово переходять у лісостеп. Спроби повернення до владного диктату тут неминуче закінчуються громадським опором. Так було в часи правління Леоніда Кучми, так закінчив Віктор Янукович. Так буде при будь-якій спробі становлення диктатури. Навіть дуже солодкої. Лісостеп світліший і прозоріший, ніж джунглі. Є можливість ухилитися, встигнути відреагувати, констатує видання.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG