Доступність посилання

ТОП новини

У світі засудили ядерні випробування в КНДР


Південна Корея і Японія проводять сьогодні термінові консультації у зв’язку з ядерним випробуванням, проведеним владою Північної Кореї, ці дії Пхеньяна коментують також інші країни.

Прем’єр міністр Японії Сіндзо Абе виступив з «суворим засудженням» вибуху і назвав його загрозою своїй країні.

Токіо і Сеул оголосили про спільні зусилля для «покарання» Північної Кореї.

Білий дім виступив з заявою про намір «вжити заходів» у відповідь на дії Пхеньяна. Представник Ради національної безпеки Нед Прайс заявив, що США засуджують будь-яке порушення резолюцій Ради безпеки ООН.

Випробування в Північній Кореї засудив і міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Гаммонд. Він зазначив, що якщо повідомлення про випробування в КНДР водневої бомби правдиві, то це «серйозне порушення резолюцій Ради безпект ООН і провокація».

Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що не мало попередньої інформації про підготовку випробування. Пекін рішуче виступає проти таких дій Пхеньяна, мовиться в заяві МЗС Китаю, який вважається головним союзником Північної Кореї.

Увечері 6 січня на термінову зустріч скликають членів Ради безпеки ООН.

Випробування водневої бомби проведене в Північній Кореї за дві доби до офіційного дня народження глави режиму Кім Чен Ина.

У грудня Кім Чен Ин оголосив, що в Північній Кореї успішно розроблена воднева бомба. Однак на Заході цю заяву зустріли скептично. Сьогодні, як передає агентство AFP з посиланням на провідного спеціаліста в галузі контролю за ядерними озброєннями Кріспіна Ровера, сумніви залишаються. Вчений вважає, що землетрус магнітудою 5,1, зафіксований у районі ймовірного ядерного випробування, не настільки потужний, щоб свідчити про випробування водневої бомби.

XS
SM
MD
LG