Доступність посилання

ТОП новини

Путін назвав «помилкою» санкції Заходу проти Росії через Крим


Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін вважає санкції Заходу у відповідь на анексію Криму «дурним і шкідливим рішенням». Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Bild, опублікованому 11 січня. Рішення Росії зробити український Крим своєю територією за підсумками невизнаного світом референдуму Путін назвав «демократією і волею народу».

«Ви знаєте, російське населення чудово відчуває і серцем, і розумом розуміє, що відбувається. Наполеон якось сказав, що справедливість – це втілення Бога на землі. Ось возз'єднання Криму з Росією – це справедливе рішення», – сказав Путін.

Російський президент визнав негативний вплив санкцій на економіку країни в частині обмеження виходу російських компаній на зовнішні фінансові ринки, а також через ситуацію на ринку нафтопродуктів.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG