Доступність посилання

ТОП новини

Кремль сподівається на скасування санкцій (огляд преси)


Росія, яка має стратегічну перевагу в воєнному плані, намагається переграти Україну і в дипломатичному – експерт

Навіщо Борису Гризлову потрібно було заради зустрічі з Леонідом Кучмою летіти з помпою аж до Києва? – цікавиться газета «Україна молода». Тим більше, що чергове засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську відбудеться сьогодні, а відтак можна було, згідно зi сталою дипломатичною традицією, домовитися про зустріч у Мінську, за кілька годин до засідання. Видання пояснює подібні дії Кремля бажанням домогтися скасування санкцій проти Росії зі збереженням російського контролю над Донбасом, включно із бандитськими режимами Захарченка і Плотницького. Про це газета пише в статті «Курс на Мінськ через Київ».

«Росія, яка має стратегічну перевагу в воєнному відношенні, намагається переграти Україну і в дипломатичному», – так коментує візит в Україну Бориса Гризлова експерт газети «День». Він обурюється – чому в умовах війни представники держави-агресора зустрічаються з українською стороною не на альтернативній території і не під час означених дат переговорів, а в самій Україні перед офіційною зустріччю у Мінську. Така поведінка виглядає принизливою і створює образ України як васала Росії, наголошує газета у статті «Гібридна «капітуляція».

В цьому ж числі «День» пише про те, що може зупинити деградацію науки в Україні. Перш за все домогтися успіху в науці можливо за умови належного і стабільного фінансування. Не менш важливим є й високий рівень підготовки наукових кадрів. Третій фактор – наявність передової ідеї, яка здатна об’єднати ентузіастів-виконавців, зокрема молодих. І, нарешті, науковцям необхідно мати підтримку (і не лише фінансову) владних інституцій.

«Броня міцна і танки наші швидкi» – у публікації під таким заголовком газета «Україна молода» розповідає, що харківські заводи продовжують нарощувати виробництво військової техніки і повертають у цехи кваліфікованих робітників.

У 2016 році мінімальна пенсія збільшиться до 1208 гривень. При цьому пенсіонерам, що працюють, продовжать виплачувати лише 85 відсотків нарахованої суми. Прожитковий мінімум і всі пов'язані з ним виплати планується підвищити двічі – з 1 травня і з 1 грудня. Про інші найважливіші нововведення соціальної сфери, приготовані урядом в нинішньому році, розповідає газета «Факти».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG