Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Савченко Микола Полозов захищатиме Чийгоза в суді в Криму


Ахтем Чийгоз в суді, архівне фото
Ахтем Чийгоз в суді, архівне фото

Один з адвокатів народного депутата України Надії Савченко, яку утримують в СІЗО в Росії, Микола Полозов буде захисником заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза у «справі 26 лютого».

«Я прийняв доручення на захист заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза у справі про так звані масові заворушення... Головним обвинувачем у процесі Чийгоза є прокурор Поклонська, більш відома як «няш-мяш», – написав Полозов в twitter.

Він повідомив, що 14 січня зустрівся з Чийгозом в СІЗО Сімферополя.

«Справа Чийгоза – це ще одна справа українських політв’язнів, переслідуваних російською владою, поряд зі справами Савченко, Сенцова та інших», – зазначив адвокат.

Російський Верховний суд Криму на засіданні 15 січня оголосить обвинувальний висновок у справі «26 лютого» щодо заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, Мустафи Дегерменджі, Алі Асанова.

Захист підсудних ознайомлюється з матеріалами справи.

За даними російського слідства, Чийгоз організував, а Асанов, Дегерменджі, Юнусов, Кантеміров і Емірвалієв брали участь у масових заворушеннях 26 лютого 2014 року біля кримського парламенту, в які переріс багатотисячний мітинг прихильників територіальної цілісності України, з одного боку, та активістів партії «Русское единство», керованої на той момент нинішнім главою російської окупаційної влади Криму Сергієм Аксьоновим, із іншого. Через тисняву двоє мітингувальників загинули, 79 осіб, за даними слідства, зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.

XS
SM
MD
LG