Доступність посилання

ТОП новини

ЄС може внести зміни у санкції проти Януковича та його оточення – дипломатичні джерела


Віктор Янукович
Віктор Янукович

У Брюсселі відбулася перша зустріч за зачиненими дверима з приводу продовження дії санкцій проти екс-президента України Віктора Януковича та його оточення, а також обмежень щодо осіб й компаній, пов’язаних із анексією Криму. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода за результатами засідання Комітету постійних представників держав ЄС у євроустановах (COREPER).

«Дипломати Європейського союзу провели перший етап дебатів про продовження санкцій пов'язаних з анексією Криму та проти Януковича і його соратників. Очікуються незначні зміни», – повідомляє кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі.

На зустрічі, що відбулася 14 січня, офіс верховного представника ЄС із питань закордонних справ проінформув дипломатів, що наступного тижня мають відбутися другі дебати щодо санкцій, термін дії яких спливає через два місяці, а остаточне рішення Рада міністрів ЄС ухвалить до кінця лютого.

Раніше видання Wall Street Journal попереджало, що через бездіяльність української прокуратури санкції щодо Януковича і його оточення можуть скасувати вже навесні. Ці санкції передбачають замороження активів та заборону на в’їзд.

Проти Януковича та ще 16 чиновників обмеження були запроваджені через підозри у незаконному привласненні державних коштів і порушенні прав людини. У європейському санкційному списку за дії проти територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України перебуває 149 осіб та 37 компаній.

XS
SM
MD
LG